Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A Balaton körüli pincészetek kiemelt fajtává tették az olaszrizlinget. Ha megismernénk ennek a szőlőfajtának az arcait, a legjobb, ha itt kezdünk hozzá.
A Felső-Magyarország borrégióhoz tartozó Mátrai borvidék területe annak is ismerős lehet, aki nem borrajongó. A Mátra és a Bükk hegyei számos kirándulót vonzanak egész évben a környékre. Aki ide látogat, útja során biztosan belebotlik egy-egy szőlővel teleültetett területbe.
Videó
Főzés közben te is elgondolkodtál már azon, hogy milyen bor illik az ételhez, vagy esetleg azon, hogy magát az ételt lehet-e és ha igen, akkor milyen borral ízesítsd? Új sorozatunkban, a Mindmegette Borklubban választ kapsz ezekre a kérdésekre. Június bora az olaszrizling. Jásdi Attila a csopaki Jásdi Pince képviseletében omlós sertésszüzet készített vajbabbal és gombával.
Már nevében is ellentmondást kelt, hiszen nem olasz eredetű, és a világ által rieslingként kezelt rajnaihoz sincs köze. Régen a szegény ember borának is nevezték, mert még a nehezebb években is megbízható minőséget ad, ma pedig dűlőszelektált, komoly tételeket is kóstolhatunk belőle. Ismerkedjünk az olaszrizlinggel!