Keress receptre vagy hozzávalóra
Hírdetés
Recept feltöltés

Zsázsás-petrezselymes burgonyakrémleves

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg salottahagyma
  • 15 dkg lisztesre fövő burgonya
  • 1 ek vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 8 dl zöldségleves-alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 doboz zsázsa (kb. 10 dkg)
  • bors

Elkészítés

    1. A megtisztított salottahagymát vékonyan felkarikázzuk, a meghámozott burgonyát kisebb kockákra vágjuk. Fazékban felhevítjük a vajat, majd rádobjuk az előkészített zöldségeket és rövid ideig pároljuk. Felöntjük az alaplével, kb. 2 ek kivételével hozzáadjuk a tejszínt, majd felforraljuk és mérsékelt tűzön főzzük kb. 20 percig.
    2. A leöblített petrezselyem leveleit lecsipkedjük, a zsázsát ollóval levágjuk. A zsázsából egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a petrezselyemmel együtt a levesbe szórjuk, és a félrehúzott fazékban botmixerrel pürésítjük. Végül a levest megsózzuk, megborsozzuk, és adagonként tányérokba merjük. A félretett tejszínnel és zsázsával díszítve kínáljuk.

    Minden, amit a zsázsáról tudni érdemes >>> 

    Tavaszi burgonyás krémleves recept >>> 

Hírdetés
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hírdetés

Hozzászólások

Hírdetés

Hasonló Receptek

Magazin

Hírdetés
Hírdetés