Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Olaszos zöldség-raguleves

default user icon
4.4/5

Hozzávalók

  • 10-10 dkg szárazbab
  • 1-2 db karfiol
  • 1-2 db gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 db burgonya
  • 1-2 db sárgarépa
  • 1-2 db paradicsom
  • 1 db cukkini (kicsi)
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db zöldségleveskocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • cukor
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. Előkészületként előző este áztassuk be a babot.
    2. Tisztítsuk meg az összes zöldséget és daraboljuk egyforma méretűre. Közben megfőzzük a beáztatott babot.
    3. A hagymát és a leveskockát annyi vízzel öntöm fel, hogy szűken ellepje. 5 percig főzöm. A tejfölt és fél dl vizet simára keverem a liszttel.
    4. Az előfőzött babot és az összes többi, még nyers zöldséget lábosba teszem, ráöntöm a hagymás levet, beleszórom a fűszereket, és felforralom. Fedő alatt 5 percig főzöm, végül beleöntöm a lisztes tejfölt, és beleszórom a vágott petrezselyemzöldet.
    5. Fedő nélkül kiforralom, közben óvatosan kevergetem, hogy a zöldség ne törjön. Magában is nagyon jó, de száraz hús mellé szaftos köret.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin