Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges tésztaragu

default user icon

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 20 dkg darált marhahús
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/2 db zeller
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 tk bazsalikom
  • 2 tk oregánó
  • 4 db paradicsom
  • 40 dkg paradicsompüré
  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 40 dkg spagetti
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

    1. A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk, a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és 15 percig pirítjuk.
    2. Közben megtisztítjuk és lereszeljük a kétféle répát, illetve a zellert, majd az összezúzott fokhagymával együtt hozzáadjuk a húshoz. Ízesítjük sóval, borssal és a zöldfűszerekkel, végül hozzákeverjük a feldarabolt paradicsomot, a pürét és a sűrített paradicsomot. Lefedve egy órán át főzzük.
    3. A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A megfőzött spagettit a hússal együtt tálaljuk, reszelt sajttal megszórva.

    A LEGEGYSZERŰBB BOLOGNAI SPAGETTI>>> 

    CARBONARA SPAGETTI>>> 

    OLASZOS RAKOTT SPAGETTI>>> 

Megjegyzés

Morva Lászlóné receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin