A céklát meghámozzuk és a megtisztított gyömbérrel, az édesköménnyel és a petrezselyemmel finomra aprítjuk az aprítógépben.
Összekeverjük a liszteket, a sütőport és a fűszereket. Hozzákeverjük a céklás keveréket, és hozzáöntjük az olajat és a vizet. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát.
A tésztát a papírkapszlival bélelt muffinformába adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Mindig leírom: a muffinkészítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel, és ne hagyd sokáig állni. A muffinokat nagyon szeretem, mert gyorsan el lehet készíteni és nagyon változatosak. Könnyű hozni-vinni, és nem csak reggelire, uzsonnára, de vacsorára is nagyon ideális. Ma egy zöldséges muffint készítettem. A férjemnek indulnia kellett itthonról ebéd után, de rájöttünk, hogy ma este 9-ig tanít és nem lesz vacsorája - pedig valamit mégis kellene ennie:) Bio cékla szinte minden háztartásba könnyen beszerezhető, így ez nálunk is van minden héten. Ez adta az inspirációt:) Imádom a céklát, sütőben sütve, egészben vagy párolt, sült subjikba (zöldséges főételekbe). Sajnos kicsit lassabban készül el, mint a legtöbb zöldség, a muffinba ezért aprítóval készítettem elő. - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!