Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldborsókrémleves füstölt pisztránggal

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg zsenge zöldborsó
  • 1 l zöldségalaplé (vagy víz)
  • 2 ek vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db közepes burgonya
  • 1/2 db zsenge póréhagyma
  • 1 ek mustár
  • 2 db füstölt pisztráng filé
  • 1 ek torma (frissen reszelt)
  • 2 ek olívaolaj
  • bors

Elkészítés

    1. Alaposan mossuk meg a borsót héjastól, ezután válasszuk szét a borsót a héjától. A héjat tegyük fel főni 30-40 percre. Miután leszűrtük, el is készült a zöldségalaplevünk.
    2. Amíg fő az alaplé, a fazékban vajon megpirítjuk az apróra kockázott hagymát és beletesszük a megtisztított zöldborsót, a kockára vágott hámozott burgonyát, az apróra vágott póréhagymát és a mustárt. Felöntjük zöldségalaplével, és alacsony hőfokon készre főzzük a levest. A borsó negyedét a tálaláshoz kiveszük, a maradék levest pedig botmixerrel teljesen lepürésítjük.
    3. Tálaláskor belehelyezzük a pisztrángszeleteket, friss tormát reszelünk bele és levesbetétként az egész borsószemekkel és frissen őrölt borssal hintjük meg.

    GOMBÁS-VADAS LEVELES TÉSZTA>>> 

    FEHÉRBOROS VADDISZNÓTOKÁNY, CSOMBOROS TÚRÓGOMBÓCCAL>>> 

Megjegyzés

Az Északi-Bükkben található a Szalajka-völgy, ahol a Szalajkapatakban már hosszú ideje vadon él a sebes pisztráng. Szaporítása érdekében a patak medrét több helyen visszaduzzasztották, mesterséges nevelő helyeket alakítottak ki. A völgyben mintegy 100 éve tenyésztik a pisztrángokat, s innen való a helyi specialitás a füstölt, sült pisztráng. Recept/Fotó: Vida József - Segal Viktor: Sercegés és erdőzúgás erdei gasztrokalandkönyv.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin