Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldbabos pörkölt

default user icon
4 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kg disznócomb
  • 1 kg zöldbab
  • 1 nagy pohár tejföl
  • liszt
  • mustár
  • olaj
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: Olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymát. Pici vizet teszek alá, hogy párolódjon. Fűszerezem pici sóval, borssal, a tűzről lehúzva pirospaprikával. (Ez a pörköltalap.)

    Erre teszem, a kockára vágott disznóhúst és a zöldbabot, és felöntöm vízzel (annyival, hogy még beleférjen a tejfölös habarás). Amikor már késznek látom, a nagy pohár tejfölben elkeverek ízlés szerint mustárt és kb. 2 evőkanál lisztet. A pörköl levéből hozzáadok 1 merőkanálnyit, csomómentesre keverem, és szűrön át belepasszírozom a zöldbabos pörköltbe. Egyszer felforralom, és már kész is.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ggabi74
Sziasztok. Én pasi létemre megfőztem ezt a remek ételt és nem okozott nagy ki hivást, de ennek ellenére egy remek vacsora lett belőle úgy, hogy közben a váratlanul betoppano vendégemnek is jutoot belőle. Tehát egy igen kiadós és nagyon finom vacsi. Köszi szépen :Gábor
Szabóné Györgyi
Nagyon kedvesek vagytok, hogy hozzászóltatok a receptemhez. A negatív kritikát is köszönöm, hiszen ebből is lehet építkezni. Megígérem, hogy legközelebb csinálok egy előnyösebb fotót is. Kedves szkati, ha mégis megfőznéd, kérlek, értesíts róla. Puszillak benneteket Györgyi
Bgaboca
Nekem viszont nagyon bejön, ezért el is mentem magamnak. Imádom az ilyen paprikás-tejfölös kajákat, köszönöm a recit. A mártásszaft mennyisége pedig nyugodtan csökkenthető arányosan kevesebb tejföl és liszt hozzáadásával, ha valaki úgy szereti. A leírásból kiolvasható a variálási lehetőség is(én mondjuk nemigen fogom :)) Üdv.: Bica
szkati
Szerintem, hogyha egyszerre teszed bele a kockára vágott disznóhúst és a babot, akkor a bab addigra teljesen szétfő, mire a hús jó lesz. A zöldbab és a hús fövési ideje nagyon eltér egymástól! Mellesleg a kép- ha nem haragszol- igazán nem sikerült jól, mert a húst nem is lehet látni, na meg részemre annyira nem gusztusos. Tényleg ne haragudj érte, de ennek alapján nem érzek nagy vágyat az iránt, hogy megfőzzem.

Hasonló Receptek

Magazin