Elkészítés: A zabpelyhet a tejben csipet sóval és 1 evőkanál cukorral kis lángon feltesszük főni. Amíg felforr, a tojássárgáját habosra keverjük a vaníliával/vaníliáscukorral, kardamommal, citromhéjjal és a maradék 2 evőkanál cukorral. Forrás után kevergetjük, és 2-3 perc múlva levesszük a tűzről. Egy nagyobb edényben, amelyikbe belefér a zabpelyhes edény, vizet forralunk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A kikevert tojássárgákat és a fehérjéből vert habot a zabpehelyhez keverjük. Majd az egész zabpelyhes-habos edényt beleállítjuk a forróvízbe, és addig főzzük, amíg a tojás meg nem szilárdul benne. Fontos, hogy kis lángon legyen! Nem szabad nagyon kavarni, mert akkor a hab összeesik. Mielőtt kihűl poharakba adagoljuk. Tetejére málnalekvárt teszünk, majd lehűtjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre