Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült padlizsánsaláta (Zaalouk)

Hozzávalók

  • 3-4 db padlizsán
  • 4 db paradicsom (hámozott, magozott és apróra vágott)
  • 3 gerezd fokhagyma (apróra vágott vagy préselt)
  • 1/3 csésze friss koriander és petrezselyem (apróra vágott)
  • 1 ek paprika
  • 1 ek római kömény
  • 1 1/2 tk só
  • 1/8 tk cayenne bors (vagy csípős paprika helyette)
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 1/3 csésze víz

Elkészítés

    1. A padlizsánokat láng fölé helyezzük és addig forgatjuk őket, amíg minden oldalról átsül és ütögetésre lehull a kemény, elszenesedett héja. Pár percet igénybe vesz, legyünk türelmesek és csipesszel fordítsuk őket, vigyázzunk mert nagyon forró. Amikor kész, várunk kicsit amíg meghűl, majd késsel lekapargatjuk az elszenesedett héjat.
    2. A megtisztított padlizsánokat kis kockákra vágjuk. Összekeverjük az össze hozzávalót egy nagy, mély serpenyőben vagy fazékban. Lefedjük és lassú tűzön főzzük néha megkeverve 25-30 percig.
    3. Kevergetés közben a fakanállal megpróbáljuk szétnyomkodni a nagyobb darabokat, hogy szép pürés legyen az egész. Ha már megfőtt, de még sok a folyadék rajta, nagyobb lángon hagyjuk, és kevergetés mellett lefőzzük róla a felesleget. Melegen vagy hidegen, ropogós kenyérrel tálaljuk. 

    15 KIHAGYHATATLAN FINOMSÁG PADLIZSÁNBÓL >>> 

    A 11 LEGFINOMABB PADLIZSÁNKRÉM, AMIT NEM HAGYHATSZ KI NYÁRON >>> 

Megjegyzés

Ha a hagyományos módon készíted, és láng fölött meg tudod pirítani a padlizsánokat, akkor kicsiket válassz. Paradicsomból pedig nagyobb, érettebb darabokat.

Tittikeeeh77
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek