Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros-gombás csirke

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 csirkemellfilé
  • 25 dkg barna csiperke félbevágva
  • 1,5 dl vörösbor
  • kis liszt
  • kevés olaj
  • pár szál friss kakukkfű
  • fél tyúkhúsleveskocka

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemelleket megforgatjuk a lisztben, a felesleget leütögetjük. A leveskockát feloldjuk forró vízben, alaposan elkeverjük, kb. harmadához hozzáteszünk egy kevés lisztet, ismét elkeverjük, majd félretesszük.

    Serpenyőben felmelegítünk egy kis olajat, majd beletesszük a csirkéket, a gombát és a kakukkfüvet, 5-6 percig sütjük, amíg a csirke aranybarna lesz (félidőnél megfordítjuk), majd a csirkemelleket kivesszük, a serpenyőbe öntjük a vörösbort, és a fennmaradó 2/3 rész feloldott leveskockát. Addig forraljuk, amíg felére csökken (kb. 5-7 perc), ekkor hozzáadjuk a liszttel elkevert leveskockát, keverjük, amíg kissé besűrüsödik. Visszatesszük a csirkéket, és hagyjuk rotyogni még 10 percig.

Megjegyzés

Gazdag, melengető étek.

pezsgő8
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin