Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösáfonyával és pisztáciával göngyölt pulykamellfilé

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg pulykamellfilé
  • 2 db zsemle (száraz)
  • 3 dl tej
  • 6 dkg pisztácia
  • 6 dkg aszalt vörösáfonya
  • 20 dkg darált pulykamell
  • 2 db tojás
  • 1,5 dkg keményítő
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg Fekete-erdő sonka
  • 4 db bébi cékla
  • 16 db csicsóka
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • 12 ág kakukkfű
  • 3 db babérlevél
  • frissen őrölt feketebors

Elkészítés

    Elkészítés: A filéket kiterítjük, gyengén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, félretesszük.

    A töltelékhez a zsemléket tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kevés sóval félig felverjük. Összedolgozzuk a darált húst a fehérjével, a zsemlékkel, a pisztáciával, a vörösáfonyával, a tojássárgájával és a csokor finomra vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges, keményítővel átkeverjük.

    A filéket betöltjük, feltekerjük, és a sonkába göngyöljük, kötözőzsinórral szorosan megkötjük. Fóliába tekerjük, és éjszakára hűtőbe tesszük.

    A céklát sós, borsos, babérleveles vízben puhára főzzük, lehúzzuk a héját, felszeleteljük, balzsamecettel ízesítjük.

    A csicsókát ledörzsöljük, megfőzzük, majd olívaolajban finoman átpirítjuk, kakukkfűvel ízesítjük.

    A tekercset serpenyőben óvatosan körbesütjük, sütőbe tesszük, 180 fokon készre sütjük, pihentetjük, felszeleteljük.

    A tányéron elrendezzük a húst, a csicsókát és a céklát.

Megjegyzés

Sági Szilárd receptje, fotó: Tesco

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin