Vienetta házilag

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 csomag tejszinhabpótló por
  • 3 evőkanál cukor
  • 4,5 dl tej
  • 1 tábla tortabevonó csoki
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tejszínhabporhoz hozzákeverjük a cukrot, majd apránként a tejet, és gépi habverővel jól kikeverjük habosra. A tortabevonót gőz fölött (vagy mikróban) megolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat. Egy őzgerincformát alufóliával kibélelünk, a felvert habot és a csokoládét egymás után vékonyan belerétegezzük. Fóliával letakarva megfagyasztjuk. Fogyasztás előtt kiborítjuk egy tálcára, és az alufóliát eltávolítjuk. Szeletelve tálaljuk.

    Ha a habba kakaóport teszünk, csokis vienettát kapunk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Évi48 10 évvel ezelőtt
Gőz helyett meg lehet próbálni mikróban,vagy tűzhelyen olvasztani a csokit,csak vigyázni kell,meg ne égjen.Lassú tűzön,takarék lángon érdemes csinálni,és ha megolvadt,azonnal hozzá kell tenni az olajat.Mikró esetében is érdemes inkább fokozatosan,többször megkeverve olvasztani.Bízom a sikerben!
m.n. 10 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én megcsináltam, fincsi volt, de nekem nem igazán jött össze, hogy a csokit rendesen felolvasszam! Gőz fölött csináltam, de nem akart folyós lenni, csak krémes. Valaki tudna ebben segíteni, hogy legközelebb, hogyan csináljam?köszi
Évi48 10 évvel ezelőtt
Egyet értek LaLinea hozzászólásával. Ez a recept egy parféhoz hasonló készítmény,nem fagy olyan keményre,mint a fagyi.Nagyon jó,ha fogyasztás előtt 1o perccel korábban előveszed a fagyasztóból,akkor szépen lágyul.Én úgy szoktam az őzgerinc formába önteni,hogy kissé hullámosra csinálom,mint az igazi VIENETTA.Nálunk mindig izlett a családnak.
LaLinea 10 évvel ezelőtt
Talán azért nem sikerül, mert fagyit csak fagyigépben lehet, ami folyton kavarja a masszát. Ennek híján csak parfét vagy semifreddot tudsz készíteni, én is ezeket szoktam, és ez a recept is eléggé úgy néz ki. A parfé ui. semmi másból nem áll, mint habbá vert tejszín, cukor, ízesítőanyagok (turmixolt gyümölcs, kávé, olv. csoki stb.), a semifreddohoz ezeken felül gőz felett az ízesítőanyagokhoz keverjük a tojások sárgáját (sokat). Ízesebbre kell készíteni, mert hidegen tompulnak az ízek. Nem szabad túl nagy formába tenni, hanem mondjuk folpackkal bélelt őzgerincbe, és fogyasztás előtt úgy tíz perccel elő kell venni, vékonyra (1 centi) szeletelni, így nagyon szépen meglágyul. A fagyigép nem férne be a fagyasztómba :-) de a parfé nagyon bejön.
barbi 10 évvel ezelőtt
És ez nem fagy túl keményre? Általában az a gondom a házi fagyikkal, hogy ehetetlenül keményre fagynak. Ez meg ugye réteges, meg se nagyon lehet keverni. Van ötleted erre? Esetleg maximális fagyasztási időtartam?

Hasonló Receptek

Magazin