Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Verdás Villám McQueen torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Verdás Villám McQueen torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 34
  • Elküldve: 9

Hozzávalók:

  • A csokis tortalaphoz:
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 17,5 dkg liszt (ebből 2 evőkanál kakaó volt)
  • 0,75 dl tej
  • 0,75 dl Vénusz olaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 dkg cukor
  • A fehér tortalaphoz:
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 17,5 dkg liszt
  • 0,75 dl tej
  • 0,75 dl Vénusz olaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 dkg cukor
  • A krémhez:
  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál tej
  • 2 evőkanál kakaó
  • 20 dkg margarin
  • 3 tojás
  • 1,5 evőkanál liszt
  • ízlés szerint rum
  • A fondant-hoz (cukormassza, marcipánra hajazó bevonat):
  • 1 evőkanál zselatin
  • 6 evőkanál víz
  • 1 evőkanál margarin
  • 2 evőkanál méz
  • porcukor, amennyit felvesz

Elkészítés:

A tortalapokhoz a cukrot kimérjük, keverőtálba tesszük, ráöntjük a tejet és az olajat. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukros-tejes tálba tesszük, a fehérjéket másik keverőtálba, teszünk hozzá pár csepp citromlevet, csipet sót, ezekkel hamarabb keményszik a habunk.A kakaót átszitáljuk, rámérjük a lisztet, rátesszük a sütőport, összekeverjük. A tojásfehérjét felverjük, mikor már elég kemény, hozzáadjuk a 4 dkg cukrot, ezzel jó kemény habbá verjük.

Az olajat, cukrot, tejet, tojássárgát szintén kicsit elkevertjük, majd hozzáadjuk a kakaós lisztet, ezzel jól kidolgozzuk (mixerrel 2-3 perc), majd utána már csak a mixer villáival vagy egy kézi habverővel beleforgatjuk a habot is. Nem kell annyira óvatosan, mint a piskótánál, de azért nagyon ne gyötörjük.

Egy tortaforma (én ehhez egy kisebb tepsit használtam) alját kibéleljük papírral, oldalát lekenjük valamilyen zsiradékkal, majd 175 fokos sütőbe toljuk, kb. 25-30 percet sütjük, de ez sütőfüggő. Tűpróbát végezzünk.

Ugyanígy készítjük el a másik tortalapot is, kakaó nélkül.

A krémhez a cukrot szárazon összekeverjük a liszttel és a kakaóval, majd hozzáadjuk a folyadékokat és tojást, jól elkavarjuk egy kézi habverő segítségével. Vastagaljú edényben állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük, a lényeg, hogy főzzük is kicsit, pöfögjön 1-2 percig, mint a tejbegríz. Ezután hűtőfürdőbe tesszük, így csak néha kell belekeverni, nem bőrösödik be olyan hamar.

A margarint vagy vegyük ki jópár órával a hűtőből, hogy tudjon felmelegedni eléggé, vagy ha nem puhult meg eléggé, mert nincs olyan meleg a lakásban, akkor tegyük be mikróba alacsony hőfokon pár fordulatra. Akkor jó, ha szinte már olvad, olyan puha. Ez fontos ennél a krémnél, ugyanis csak ekkor lehet igazán jól kihabosítani.

Mikor a margarint kihabosítottuk, adjuk hozzá a kihűlt pépet, majd ezzel is jól dolgozzuk ki. Mikor már jó habos, akkor jelentős világosodás vehető észre rajta, szinte kifakul, de majd az állással ismét sötétedik.

A krém elég a megtöltéshez és a külsejének bevonásához is.

A fondant-hoz a porcukrot szitáljuk át, minél finomabbra őrölt porcukrot válasszunk. Kb. fél kilónyit tegyünk keverőtálba, csináljunk közepére egy lyukat. A zselatint keverjük el a vízzel, vízgőz fölött melegítsük fel, mikor már jó forró, adjuk hozzá a margarint és a mézet, majd kavarjuk mindaddig, míg teljesen szétolvad benne. Öntsük a porcukorhoz, majd kanállal kavarjuk bele, adagoljuk közbe bele a porcukrot, mikor már nem tudjuk kanállal kavarni, tegyük porcukorral meghintett munkalapra, és gyúrjunk bele annyi porcukrot még, hogy ne ragadjon már a munkalapra, sem a kezünkre (nekem 1 kg porcukorból bő 10 dkg maradt). Csomagoljuk fóliába be, tegyük bele zacskóba, majd hagyjuk, hogy pihenjen egy napot.

Mikor elővettem elég keménynek találtam, ezért gyúrtam még bele margarint, ezt úgy oldottam meg, hogy kezemet bekentem margarinnal vastagon, és úgy gyúrtam át egy kisebb adag masszát, így már jónak találtam.

Ezután elosztom a masszát színenként. Jelen esetben a sok piros kellett, ebbe ételfestéket tettem, amíg elértem a kívánt színt, persze kellett egy kevés sárga is, amit szintén ételfestékkel értem el, illetve fekete, amihez pedig széntablettát törtem össze és kevertem bele. A szemeihez mandulaaromát használtam, de abból csak parányi kell.

Persze a fondant-t csak akkor nyújtom ki, ha már a torta kész a bevonásra, azaz megvan töltve, be van fedve a krémmel, mert ezzel fog rátapadni és persze egy picit állt is a hűtőben. Az egészet először a piros fondant-nal vontam be, és arra ment a többi színű minta, kis lekvár segítségével, hogy tapadjon. A fondant-nal azért óvatosan kell bánni, mert könnyen reped, szakad, tehát csak ügyesen, a legnagyobb bevonatot, jelen esetben a pirosat téglalap alakúra nyújtottam, és keményítővel meghintett nyújtófára tekertem, úgy tettem rá a tortára, majd rásimogattam.

A verda formázását kép alapján javaslom, erre nincs recept, kell hozzá kis kreativitás, kézügyesség. Viszont nem kell megijedni sem tőle, mert nekem is ez volt az első próbálkozásom, és ez lett elsőre az eredmény, tehát gyakorlással sokkal jobb is lehet.

Megjegyzés:

Az íze fenséges, nem túl édes, nagyon jó. És persze a családban majd senki nem akarja elhinni, hogy te csináltad, ráadásul a gyermeked arca, amikor meglátja… minden fáradtságot megér.

A receptet és a fotót Dzsincsilla küldte. Köszönjük!



dzsincsilla receptjeiből:
Hello Kitty torta
Verdás Villám McQueen torta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 3 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. október 18. (csütörtök) 06:29
    A fondant bevonat meddig bírja a tortán? Ha előző nap elkészítem nem kezd majd olvadni a hütőben?
Receptválogatás
Tejberizs, gyümölcsrizs, felfújt
Tej és rizs az alapja mindhárom desszertnek, egyszerű és kiadós, ízlésünk szerint gazdagítható nem csak belevalókkal, de tálaláskor különféle öntetekkel is!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Krémsajtos-erdeigyümölcsös csokoládékehely Krémsajtos-erdeigyümölcsös csokoládékehely
Tárkonyos őzraguleves Tárkonyos őzraguleves
Villámgyors almás muffin Villámgyors almás muffin
Babos-lecsós tészta Babos-lecsós tészta
Sárgarépás-sajtos sült burgonya Sárgarépás-sajtos sült burgonya
Fűszeres sütőtökkrémleves répachips-szel Fűszeres sütőtökkrémleves répachips-szel
Kókuszos-csokoládés pohárkrém Kókuszos-csokoládés pohárkrém
Pani Walewska (lengyel sütemény) Pani Walewska (lengyel sütemény)
Brokkolifőzelék egyszerűen Brokkolifőzelék egyszerűen
Durván csokis keksz, amiért érdemes elcsábulni Durván csokis keksz, amiért érdemes elcsábulni
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123175_tortilla-110.jpg Mi lehet lepény, lap és chips? A tortilla!

Attól függően, hogy melyik országban esszük, a tortilla lehet magas burgonyás lepény, lapos, feltekerhető lepény vagy ropogós,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123158_thai-curry-110.jpg Kókusztejes zöldségcurry thai stílusban

A különféle curryk a dél-ázsiai konyhák nagyszerű fogásai. Hideg időben pedig az ember sokszor vágyik valami fűszeres, melengető,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123165_receptverseny-110.jpg Karácsonyi receptverseny!

Advent és karácsony környéke a legizgalmasabb időszak a konyhában. Tervezgetünk, sütünk, kipróbálunk, tesztelünk, hogy az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121953_repatorta-110.jpg Répatorta, a szükségből lett kedvenc

A répatortát előbb ismertük a viccekből, minthogy bárki evett volna. A nyolcvanas évek nyuszikás vicce után lassan maga a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/93000/93453_huvelyes_nyito.jpg Csicseriborsó, bab, lencse…

Gyerekkorunkban sokat énekeltünk róluk, és rendszeresen ettünk belőlük az oviban. Felnőttként azonban méltatlanul elfelejtjük…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123132_almas-pite110.jpg Nagymama almás pitéje

– Mamma, olyan jó illatod van! - szaglászott körülöttem a nyolc éves fiam. – Komolyan? Szerintem füstszagom van,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123123_kollegista-konyha-110.jpg Kezdő konyha kollégistáknak

A kollégiumi lét egyik sarkalatos pontja a változatos étkezés megvalósítása. Ennek akadálya nem minden esetben a frissen önállóvá…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123119_bonduelle-110.jpg A gyors és egészséges ételvariációk titka

Veled is előfordult már, hogy szívesen főztél volna valami finomat, de idő hiányában inkább a szendvicsnél maradtál? Ha gyors és…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept