Elkészítés: A szójagranulátumot kb. 20 percig áztatjuk, majd forró margarinba tesszük. Mindig legyen rajta kevés víz is, ahogy pároljuk, miközben nagyon kevés ételízesítőt teszünk rá, vigyázzunk nehogy elsózzuk. Közben szakadatlanul préseljük a fokhagymagerezdeket bele a szójába, legalább 8 gerezdet, ha közepes méretű a fokhagyma. A borsot, szerecsendiót is beletesszük, közben mindig ügyelünk, hogy a szója meg ne égjen, kevés víz legyen rajta, és csak rotyogjon a fedő alatt. Kb. 20 perc alatt kész is, de mivel a fokhagymák íze már belefőtt, teszünk még bele 1-2 gerezdet préselve, és cseppett összefőzzük. Csípős kell legyen, úgy az igazi. Az előkészített burgonyát a fenti műveletek közben már forró olajban kisütöttük, lecsepegtettük, és külön arra is nyomunk pár gerezd fokhagymát. Összekeverjük a masszával, és bármilyen salátával vagy anélkül fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre