Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vegán kókuszkocka (tej- és tojásmentes)

Hozzávalók

  • 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
  • 25 dkg fehér tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 18 dkg teljes értékű nádcukor
  • vanília
  • 8 dkg kókuszzsír
  • 4 dl mandulatej vagy rizstej
  • 1/2 db citrom héja
  • csokoládés réteg:
  • 10 ek kakaó
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 15 dkg nádporcukor
  • 3 dl mandulatej vagy rizstej
  • külső réteg:
  • 25 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

    1. A tészta száraz hozzávalóit, a kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral és a nádcukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát, a kókuszzsírt és a mandulatejet, valamint a citrom reszelt héjját és lágy mozdulatokkal összekeverjük.
    2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát felvágjuk.
    3. A csokoládés réteg hozzávalóit egy edénybe tesszük és felfőzzük. A forró csokoládéba villával belemártogatjuk a piskótakockákat, majd megforgatjuk a kókuszreszelékbe.

    KÓKUSZKOCKA MÁSKÉPP >>> 

     

Megjegyzés

A tojásmentesség alap az édességeimnél és ugyan mi fogyasztunk tejterméket - erről már régebben írtam, hogy mi az ájurvéda álláspontja a tejfogyasztásról ( a cikket dr. Frawley tollából itt olvashatod) - de sokszor készítek vegán édességeket. A mai is ilyen nap volt, a klasszikus, finom kókuszkockát szerettem volna vegán módon elérhetővé tenni a családom számára. Általában mindent szeretünk ami kókuszos, így a kókuszkocka is nagy kedvenc.:)

vitaik
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin