Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vargányás gombakrémleves

Hozzávalók

  • 1 csomag gombás levesalap (Maggi, 46 grammos)
  • 10-15 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 3-4 db újburgonya
  • 1 db zöldségfalevél (azaz toona, vagy lestyán)
  • 2 szál petrezselyemzöld
  • 1 ág kakukkfű (2-3 cm-es)
  • 1/2 db zöldpaprika
  • 1 db koktélparadicsom
  • színes bors
  • főző tejszín
  • olívaolaj
  • 2-3 szál fűszergomba

Elkészítés

    1. Megtisztítjuk, majd kevés olajon megfuttatjuk a felcsíkozott sárgarépát, az aprított hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Felöntjük a 5 dl vízben elkevert levesalap-porral, beletesszük a szeletelt gombát, a felkockázott burgonyát, és ízesítjük paprikával, paradicsommal, őrölt borssal, sóval, a kakukkfűvel, és lestyánnal (vagy toona levéllel) és a fűszergombával.
    2. Adunk hozzá további 5 dl vizet, majd készre főzzük,majd,ha minden zöldség puha, főzőtej színnel besűrítjük. Tálaláskor szórjuk meg nagyobb darabokra vágott petrezselyemzölddel, ráöntünk egy kevés olívaolajat, megszórjuk őrölt rózsa-vagy színes borssal. Nagyon ízletes, laktató, vitaminos, könnyű nyári leves!

     

Megjegyzés

A szárított fűszergombát a piacon vásároltam. Kinai zöldségfát /Toona sinensis/ jelenleg cserépben nevelem, de szabadföldbe kiültetem . Fűszer nővény, hagyma-snidling-lestyán ízű leveleit sültek, levesek, szószok, saláták ízesítésére használjuk fel. Zöldségek a kertemből.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin