Uborkás répás zöldségragu

default user icon
Uborkás, répás zöldségragu

Hozzávalók

  • 1db vöröshagyma
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • 3db sárgarépa
  • fél kígyóuborka
  • 2db paradicsom
  • 1db újhagyma
  • bors
  • római kömény

Elkészítés

    Pörköltalapot készítünk: olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával , megkavarjuk és felöntjük egy kis vízzel. Zsírjára pirítjuk.
    Beletesszük a karikákra vágott sárgarépát és egy pici vizet öntünk hozzá. Fedő alatt pároljuk félpuhára.
    Hozzáadjuk a negyedekre vágott uborkaszeleteket és az apróra vágott paradicsomot, a karikára vágott újhagymával. Megsózzuk, borsozzuk, hintünk rá egy kis római köményt (és akár zöldfűszereket) Fedő alatt puhára pároljuk, majd levéve a fedőt egy kicsit elpárologtatjuk a vizet, hogy szószos állagú legyen.

Megjegyzés

Tálalható bulgurral, rizzsel, de akár tésztával is. Díszítésnek tehetünk rá mozzarellagolyókat és friss bazsalikomlevelet.

Timi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin