Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tyúkhúsleves II.

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • fél tyúk
  • 2-3 szál fehérrépa
  • 4-5 szál sárgarépa
  • petrezselyemzöld
  • 1 csokor zellerzöld
  • 1 közepes szem burgonya
  • fél kisebb zellergumó
  • 1 kisebb karalábé
  • őrölt bors
  • pár szem egész bors
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A tyúkhúst megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd vízbe téve kis lángon elkezdjük főzni. Ízesítjük sóval és párt szem egész borssal. Fontos, hogy a levest kis lángon főzzük végig, mert így elkerülhetjük, hogy a leves zavaros/habos legyen. Ha ez mégis megtörténik, szűrővel könnyen leszedhetjük a habot a leves felületéről.

    Mikor a hús félig megfőtt, beletesszük a levesbe a belsőségeket. Én ekkor szoktam csipetnyi ételízeítőveé - illetve ha még szükséges -, sóval és őrölt borsossal ízesíteni az ételt. Ezután beletesszük az összes zöldséget is. Van, aki karikákra vágva szereti használni a répát és zöldséget, van, aki egészben teszi bele őket a levesbe. Én általában variálni szoktam a lehetőségeket. Mivel nem mindenki szereti a főtt zöldségeket, ezért aszerint variálom ezeket, hogy kinek főzök. Azt is kiválaszthatjuk, hogy a zöldségzöldet csokorba vagy pedig darabolva tesszük a levesbe. Hiszen ennek illetve a zellerzöldnek egészen erőteljes íze van.

    Miután minden hozzávaló belekerült a levesbe, szintén alacsony lángon készre főzzük. A levesbetétként használt tésztát én külön sós vízben kifőzöm, és tálaláskor igény szerint lehet belőle szedni.

Megjegyzés

A húsleves az egyik legfinomabb és leghétköznapibb leves, amit akár gyógyhatású készítményként is bevethetünk egy-egy átmulatott éjszaka után. :)

Az elkészítése sem bonyolult, bár változhat az alapanyagok összessége. Én pl. vásárolok külön kapható csirkemájat, -szívet, s azt is belefőzöm a levesbe.

kvirag82
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Remek recept, 5 csillag!
kvirag82
Sziasztok! Köszönöm! A szuper tippeket pedig főképp! Kipróbálom őket, s amint lehet datálom is itt az élményekkel együtt ;)
evacili
A szegfűszeg jó ötlet,Lajos Marinál olvastam róla. Vöröshagymába szoktam beleszúrni. Fokhagyma, pici szerecsendió,sáfrány és kész a csodás leves. Borokabogyóval még nem készítettem, de kipróbálom. A leves egyébként tökéletes!
Leona949
Próbáljátok meg , még 3-4 szem szegfűszeggel, és 5-6 szem borókabogyóval is emelni az ízorgiát, nekem bevált! Fokhagyma valóban kell bele,anélkül nem ér semmit!Kivétel, ha valaki nem bírja a hagymát és a fokhagymát, mert van ilyen! Én imádom! Ezt a pluszt a 80 éves szomszédomtól tudom Eszti mamától! Nagyon profi, Istenien főz, és süt!
Haszusz
Na ez így jó, ahogy leírtad. Én még 2-3 gerezd fokhagymával és pici szerecsndióval \"dúsítom\". De igazad van, az ízesítés függ attól, hogy kinek készítjük. További jó főzőcskét!

Hasonló Receptek

Magazin