Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túróval és sajttal töltött gomba

Hozzávalók

  • 4 db csiperkegomba (nagy)
  • 1 fej makói hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db pritaminpaprika
  • 5 dkg mozzarella
  • 5 dkg parmezán
  • 8 dkg ricotta vagy túró
  • 1 db tojás
  • 5 cl marinara szósz
  • friss bazsalikom
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A fokhagymát és a hagymát felaprítjuk. A pritaminpaprikát kis kockákra vágjuk, a sajtokat lereszeljük. A bazsalikomot felaprítjuk, és a felét félretesszük a tálaláshoz.
    2. Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olívaolajat. Közepes lángon megpirítjuk a hagymát, majd a fokhagymát. Ha megpirultak (kb. 5 perc), hozzáadjuk  a pritaminpaprikát. Megsózzuk, és pirítjuk azt is kb. 4-5 percig. Ha kész, félretesszük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
    3. Egy keverőtálban összekeverjük a ricottát vagy túrót, a parmezánt, a tojást, a megpirult zöldségeket, és a felaprított bazsalikomot.
    4. Egy kevés olívaolajat csepegtetünk a gombafejek tetejére, megsózzuk, megborsozzuk. A gombákat megtöltjük a sajtos töltelékkel, rákanalazunk a marinara szószból, és megszórjuk mozzarellával. Sütőpapírt teszünk a tepsibe, megkenjük olívaolajjal, és 20-25 perc alatt készre sütjük a gombákat. Ha kész, bazsalikomlevelekkel táláljuk.

    RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>> 

    (A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)

Megjegyzés

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

ChefbagMME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin