A túrót a joghurttal leturmixoljuk. A kézmeleg vízben felfuttatjuk az élesztőt. Egy másik edényben összekeverjük a zabpehelylisztet, a sót és a sikért. A liszt közepébe fúrunk egy kis mélyedést, és beleöntjük az élesztőt, majd a joghurtos-túrós keveréket. Alaposan összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Miután megkelt, egy deszkát megszórunk zabpehelyliszttel, majd kinyújtjuk rajta a tésztát. Megkenjük a paradicsompürével, megszórjuk a kukoricával, a sóval, a borssal, a lereszelt sajt felével és a zöldfűszerekkel, majd feltekerjük. Egy éles késsel 3-4 cm-es darabokat vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat, és további 30 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A felvert tojással megkenjük a csigákat, majd megszórjuk mindet a maradék sajttal. Ezután kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük mindet.