Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás pizza házilag

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos vízben 1 csipet cukorral felfuttatjuk. Ezután az átszitált lisztbe keverjük, megsózzuk, és a langyos vizet fokozatosan hozzáadagolva tésztává gyúrjuk. Kb. 2 órát kelesztjük letakarva, meleg helyen.
  2. Teflonos pizzasütőre vagy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a megkelt tésztát. Megkenjük paradicsompürével, megszórjuk a fűszerekkel, rátesszük a feltéteket és a felszeletelt mozzarellát, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  3. A tészta szélét megkenjük olívaolajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Én magába a tésztába is szoktam keverni a zöldfűszerekből. Pancreatitis - hasnyálmirigy-gyulladás diétában, fogyókúrás diétában remek főétkezésnek! - MerciDesign

Ezek is érdekelhetnek

Friss