Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túró Rudi őzgerinc

default user icon
3

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 dkg kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • tej
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg mazsola
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 db tojásfehérje
  • 3 ek búzadara

Elkészítés

    1. A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral és a kristálycukorral. Beletesszük a tojássárgáját, a vajat és annyi tejet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk, majd félretesszük.
    2. A mazsolát meleg vízben megmossuk és lecsepegtetjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, majd összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a búzadarával együtt a túrós krémhez adjuk.
    3. 2 őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk. A tésztát 2 részre osztjuk, majd téglalappá nyújtjuk, hogy a formába bélelve még vissza lehessen hajtani. A tésztával kibéleljük a formákat, megtöltjük a túrós krémmel, majd a tésztát ráhajtjuk.
    4. Előmelegített sütőben körülbelül 40-45 percig sütjük.

    TÚRÓ RUDI HÁZILAG >>> 

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ed26
Nagyon finom és egyszerűen elkészíthető. A töltelékbe csak 2 tojást tettünk és 40 dkg ordát, de így is nagyon finom lett.
Csillogós
Kész lett.Bevontam csokival még. Isteni lett,a töltelék: könnyű,habos;a tészta szinte észrevehetetlen:),csak mutatós keretet ad.Pedig nekem nincs ez a hagyományos őzgerincformám,mint a képen látható,hanem a szögletes püspökkenyér formám(vagy ki-hogy hívja) van és abba töltöttem bele az egész hozzávalókat(igazság az,hogy 2 cm-vel ki is emelkedett,szóval abba sok lett kicsit). Én elégedett vagyok a recepttel,köszönöm szépen,imádjuk:))))))))))))
Csillogós
Most sül,izgulok nagyon :)

Hasonló Receptek

Magazin