A tojásokat felhabosítjuk a kristálycukorral, a tejjel és az olajjal. A lisztet elvegyítjük a darált zabpehellyel, továbbá a kakaó- és a sütőporral, majd a tojásos elegybe szitáljuk, és alaposan összekeverjük az egészet.
A masszát egy közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ezután a tésztát hagyjuk kihűlni, majd kiszúrunk belőle 6 db kört.
Simára keverjük az áttört túrót a tejföllel, a citrom lereszelt héjával, valamint a por- és a vaníliás cukorral. Az így kapott krémet a tésztakörökre halmozzuk, és ráhelyezzük egy-egy felezett barackot.
Zabpehely
Magas rosttartalma révén segíti az emésztést, rendszeres fogyasztása pedig jót tesz a hajnak és a bőrnek is. Felhasználható süteményekhez, panírozáshoz, rántás vagy habarás készítéséhez is. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!