Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Trüffeltorta feketén-fehéren

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
  • 3 dkg keményítő
  • A krémhez:
  • 5 dl tejszín
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg fehér csoki
  • ribizlilekvár
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 kanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tojást és a cukor alaposan felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel is habosra verjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval, a szódabikarbónával és a keményítővel, majd beleforgatjuk a tojásba.
Megsütjük, két lapba vágjuk.

A trüffelkrémhez felmelegítjük a tejszínt 2 adagban, 3-2 dl arányban, a nagyobb adagban elkeverjük a fehér csokit, a másikban az étcsokit, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük.

Ha már jó hidegek, kemény habot verünk belőlük.

Az alsó lapot megkenjük lekvárral, majd az étcsokis krémmel, rátesszük a másik lapot, megkenjük ezt is lekvárral, ráhalmozzuk a fehércsokis krémet, és bekenjük az oldalakat is. Fahéjjal megszórjuk.

Megjegyzés

A receptet és a fotót P.
- p.amelie

Ezek is érdekelhetnek

Friss