Török joghurtos padlizsán

default user icon
3 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 közepes padlizsán
  • fél citrom leve
  • 5 dl joghurt
  • fehérbors
  • édeskömény
  • oregánó
  • kapor

Elkészítés

    Elkészítés: Két közepes padlizsánt héjastól karikára vágunk, megsózzuk, szűrőre tesszük, és hagyjuk lecsöpögni a levét. Közben egy fél citrom levével meglocsoljuk. Utána 2-4 darabra vágjuk a szeleteket, és olívaolajon, oregánóval megszórva, megsütjük. Ezután még egy kis citromlével meglocsolhatjuk a sült padlizsándarabkákat. Fél liter joghurtba egy kevés édesköményt, fehérborsot és kaporlevelet elkeverünk. Egy gerezd fokhagymát összezúzunk, és azt is a joghurtba keverjük, majd 2 evőkanál olívaolajat is belekeverünk. Ebbe a joghurtos masszába a padlizsándarabokat beleforgatjuk, hűtőszekrénybe tesszük, és akár kenyérrel magában, vagy bármihez köretként fogyasztható. Másnapra még finomabb lesz, ha az ízek összeérnek.

Megjegyzés

Nyáron kitűnő, hűsít, és magában is finom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Sabry-Zundel Rita 5 évvel ezelőtt
Én teszek bele egy kis tahinát,csilipaprikát és petrezselymet is. A tahinától lesz az igazi....
zs 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom! Imádom a török padlizsánrecepteket!
Gábor Lenke 12 évvel ezelőtt
hát az enyém valhogy nem lett nyerő:((( pedig nagyon akartam:((

Hasonló Receptek

Magazin