Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges padlizsánkrém

MME MME
3 4/5
120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat megmosom, favillával megszurkálom, és sütően megsütöm. A többi hozzávalót megtisztítom és felaprítom (én aprítógéppel szoktam, mert lusta vagyok összevágni), a paradicsomokat leforrázom, és a héját lehúzom. Az olajon üvegesre párolom a hagymákat, majd ráöntöm a többi zöldséget, lassú tűzön lefedve fél óráig párolom, majd beleteszem a fűszereket és a fokhagymát. Még kb. 1,5 óráig rotyogtatom, az utolsó negyed órában bele keverem a szalicilt. Közben kimosom az üvegeket, lecsepegtetem. Egy vízzel telt tepsibe állítom őket, és melegíteni kezdem a vizet. Az így előkészített üvegekbe szedem a padlizsánkrémet, és jól lezárom. Egy kosárban, pokrócba rejtve lassan kihűtöm az üvegeket. Kb. 2 nap múlva raktározható - vagy fokhagymás piritóssal tesztelhető.

Megjegyzés

Egyedül ne álljatok neki, mert nagyon unalmas, de ha van segítség, akkor gyorsan megy, és a végén meg is lehet kostólni. Ebből a mennyiségből kb. 12 db 2 dl-es üveg lesz. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss