Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött tök kapros-tejfölös szósszal

MME MME
1 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tököt zöldségtisztítóval meghámozzuk, kettévágjuk, kiszedjük belőle a magokat. A töltelékhez a darált húst, a tojást, a főtt rizst és az apróra vágott, megdinsztelt hagymát összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük sóval, fehérborssal és kakukkfűvel (ezt nem kell sajnálni, nagyon jót tesz neki). A masszával megtöltjük a két fél tököt. Kivajazott tűzálló tálba tesszük, és letakarva előmelegített sütőben megsütjük. A sütés végén kicsit levesszük róla a fóliát, hogy picit pirulhasson is. A tejfölös szószhoz csak össze kell keverni a tejfölt sóval és kaporlevéllel, majd ezzel locsoljuk meg az elkészült tököt tálaláskor.

Megjegyzés

Nagyon finom, gyorsan elkészíthető étel. Ha szárított kaprot használunk, mindenképpen állnia kell fogyasztás előtt a szósznak. - MME

Ezek is érdekelhetnek