Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött kaliforniai paprika

75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A töltött kaliforniai paprika elkészítéséhez a bulgurt pergősre főzzük kb. kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és megdinszteljük rajta a megtisztított, felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és fehérre pirítjuk.
  3. Amikor elfőtte a levét, hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a rozmaringgal és oregánóval. Összefőzzük, majd hozzáforgatjuk a főtt bulgurt.
  4. A megmosott kaliforniai paprikák tetejét egyenletesen levágjuk, kimagozzuk, kierezzük és megtöltjük a töltelékkel, végül megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Kiolajozott sütőtálba tesszük a megtöltött paprikákat, a kalapjukat is melléjük tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a kaliforniai töltött paprika:

 

 

Megjegyzés

Különleges töltött paprika egy kis csavarral. Gyors és finom vacsora lehet. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss