A tésztát lobogó, sós vízben 15 percig főzzük, majd leszűrjük, és hűlni hagyjuk. A töltelékhez a ricottát a fűszerekkel összedolgozzuk. A sonkát és a hagymát kockákra vágjuk, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és hagyjuk kihűlni.
A ricottához keverjük a sonkás-hagymás keveréket, és megtöltjük vele a kifőtt kagylókat.
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd ebbe sorakoztatjuk a tésztakosarakat. Parmezánnal megszórjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk. Paradicsomszósszal, reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel vagy bazsalikommal tálaljuk.
A lumaconi az egyik legideálisabb tésztaforma, az olasz tészták világából. Két méretben gyártják, kis és óriás azaz ,,giganti ". Bordázott felületének köszönhetően jól beszívja a mártást és a vajat. Az olasz konyha remekeiből választottam, mert nagyon elfogult vagyok. Remélem mások is így szeretik, ezért szeretném most megosztani ezt a remekbe szabott töltött tésztás előételt. - zsuzsamama56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!