Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos-gombás töltött zsemle

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zsemléket kettévágjuk, és belsejüket kivájjuk.

Az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, a gombát hozzáadjuk, és néhány percig együtt pároljuk.

A kivájt zsemlebéllel, a tejföllel, sóval, borssal és a vágott petrezselyemmel jól egybedolgozzuk, majd a fél zsemlékbe halmozzuk.

Az így megtöltött zsemléket egy kiolajozott, tűzálló tálba egymás mellé ültetjük. Felvert, megsózott tojással nyakonöntjük, és meleg sütőbe rakva közepes lángon addig sütjük, amíg a gombás töltelék jól átforrósodik, és a tojás megsül.

Csipetnyi pirospaprikával megszórva tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss