Meghámozzuk a papayát, majd egy nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, egészen addig, amíg az apró magok elő nem bukkannak, majd öntsük bele a papayát egy nagyobb salátás tálba, és távolítsunk el minden magot, ami esetleg mégis bele esett.
Egy másik tálba tegyük bele az összezúzott fokhagyma gerezdeket, majd adjuk hozzá a megtisztított zöldbabot, a félbe vágott paradicsomokat, majd a felkarikázott csilit. Egy fakanál segítségével keverjük meg, és nyomkodjuk át a zöldségeket, hogy kinyerjük a paradicsom levét, és a csili erejét.
Adjuk hozzá a papayát, a szárított garnélát, a földimogyorót, a halszószt, a lime levét és a pálmacukrot. Nyomkodjuk át alaposan, majd keverjük össze.
Tálaljuk rövidszemű, ragadósra főzött rizzsel, egy levél káposztával, zöldbabbal és thai bazsalikommal.