Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tepsis karfiol ropogós baconnel

default user icon

Hozzávalók

  • 2 ek vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek liszt
  • 2 bögre tej
  • 0.6 dl krémsajt
  • 1,5 bögre cheddar (reszelt)
  • bors
  • 6 szelet bacon
  • 2 db karfiol (kicsi)
  • 1 bögre brokkoli
  • 1/4 bögre újhagyma

Elkészítés

    1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
    2. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat. Belerakjuk a fokhagymát, a lisztet, jól elkeverjük, majd tejjel felöntjük. Csomómentesre elkeverjük, ha szükséges habverőt használunk.
    3. Hozzáadjuk a krémsajtot, a cheddar sajtot és alaposan összedolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk és a mártásunkat lehúzzuk a tűzről.
    4. Egy másik serpenyőben a felszeletelt bacont elkezdjük sütni, még nem ropogósra, hiszen a tepsiben is pirulni fog.
    5. Egy tűzálló edényt kivajazunk. A feldarabolt, virágrokra szedett karfiolt és brokkolit blansírozzuk, majd a karfiolok felét beleöntjük a tepsibe. Ráöntjük a mártás felét is, a szeletelt bacon felé, és a hagyma felét. Ezután újabb adag karfiolt öntünk a tepsibe, ismét beleszórjuk a bacont, a hagymát, rárakjuk a néhány darab brokkolit és meglocsoljuk a maradék mártással. A tetejét még megszórjuk reszelt sajttal. 170 fokon 30 percig sütjük.

    hagyományos rántott karfiol - recept

    rakott karfiol mártással - recept

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin