Összekeverjük a darált mákot, a lisztet, a sütőport és 1 csipet sót. Egy másik tálban felhabosítjuk a tojásokat a cukorral, majd gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a puha vajat. Összeöntjük a két tál tartalmát, hozzáadjuk az írót, és az egészet alaposan összedolgozzuk.
Az így kapott masszát egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlival kibélelt mélyedéseibe töltjük, megszórjuk egy kevés darált mákkal és 1 tasak vaníliás cukorral. A sütiket a 200 fokra előmelegített sütő alsó részében 20-25 percig sütjük. Azután kivesszük, a muffinokat néhány percig hűlni hagyjuk a tepsiben, majd mindet kiszedjük belőle, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A megtisztított epret felszeleteljük. A tejszínt kemény habbá verjük a megmaradt vaníliás cukorral és a habfixálóval. A muffinok kalapját levágjuk, a sütikre egy kevés tejszínhabot kanalazunk, az eperszeleteket elrendezzük rajta, végül rátesszük mindre a tetejét. Egy kevés porcukorral meghintve kínáljuk. Néhány eperszemmel díszíthetjük.