Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes sárgarépa-krémleves II.

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg burgonya
  • 30 dkg sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 8 dl zöldségleves alaplé
  • 2 dl tejszín
  • felaprított petrezselyemzöld
  • ételízesítő
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk.

    A hagymát finomra vágjuk, majd forró olajban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a répát és a burgonyát, majd együtt dinszteljük. Amikor kissé megpuhultak, felengedjük a levessel, és 15 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.

    Amikor kész, mixerrel összeturmixoljuk, ismét felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, borsozzuk és gazdagítjuk a tejszínnel.

    Végül hozzáadjuk a petrezselyemzöldet is, és melegen tálaljuk. Ha pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal kínáljuk, igazán tápláló és laktató fogást kapunk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

28andy43
Finom lett,koszi

Hasonló Receptek

Magazin