Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejfölös marhagulyásleves nokedlivel

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg marhalábszár
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 evőkanál disznózsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db kisebb zeller
  • 1 db kisebb karalábé
  • 2 db hegyes csípős zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 db krumpli
  • zellerlevél
  • petrezselyemzöld
  • chilipaprika
  • köménymag
  • őrölt bors
  • őrölt csípős fűszerpaprika
  • liszt
  • 1 tojás
  • 4 kanál tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A szalonnát és a húst kockára, a zöldségeket tetszőleges formára és méretre vágom, a hagymát, a petrezselymet aprítom. A zellerlevelet egészben hagyom.

    A fazékba teszek 1 kanál disznózsírt, ezen megdinsztelem a szalonnát, majd a hagymát aranybarnára pirítom. Rányomom a fokhagymát, megszórom a borssal, köménnyel. Hozzáadom a húst, megszórom a pirospaprikával. Felöntöm vízzel, beleteszem a zöldségeket.

    Közben elkészítem a nokedli tésztáját: a liszthez tojást, sót és kevés vizet keverek. Amikor a hús már majdnem puha, beleszaggatom a nokedlit. Ha a nokedli feljött a tetejére, kész a leves, lehet tálalni..

    Tálaláskor merek a tányérba levest, a közepére teszek tejfölt, friss kenyérrel kínálom. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Már sokféleképp készítettem gulyáslevest, de tejfölös még nem volt közöttük. Szándékosan. Nem akartam támadásoknak kitenni magam, de ha babgulyásra kerülhet tejföl, akkor marhagulyásra miért ne? Nagyon finom és laktató. Kenyérrel akár egytálnak is elmegy.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek