Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös-almás torta

default user icon
5 3.3/5
Tejfölös-almás süti

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor vagy teáskanálnyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg alma
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzös)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg porcukor
  • 5 dl tejföl
  • 1 evőkanál barnacukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóiból gyors mozdulattal sima tésztát gyúrunk, majd hűtöbe teszük 30 percre. Addig az almát megpucoljuk, negyedekbe vágjuk, leöntjük kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg. A tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot a tojással és a pudingporral simárra keverjük. Kinyújtjuk a tésztát, és egy kivajazott gyümölcstortaformába helyezzük. Villával megszurkáljuk, ráhelyezzük az almákat, és gázsütöben 3 fokozaton, villanysütőben 180 fokon sütjük. Majd ráöntjük a tejfölös masszát, meghintjük a barnacukorral, és még kb. 20-25 percig sütjük, amíg a cukor rápirul.

Megjegyzés

Egyik kedvenc receptem, nem drága és nem munkaigényes.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Magdus31
Nagy nehezen sikerült,és finom is lett,de valóban kevés a liszt,ami le van írva,szerintem.A gyümölcstortafoma is kicsi,mert nem fért rá az egész tejfölös massza.Még jó,hogy ezt látva tettem alufóliát a sütőbe alulra,mert még mindig takaríthatnám a sütőt,ugyannis még így is lefolyt ,pedig nem az egészet tettem rá.
nuskolc
Nagyon fincsi volt és egyszerű el készíteni!
tomanda
Ma megsütöttem, sütőporral. Nekem nagyon lágy és kezelhetetlen volt a tészta a 30 perces hűtő után is, még kellett hozzá tennem lisztet jó sokat. Tippeltem, mikor öntsem rá a tejfölös mártást, azt hiszem túl későn sikerült, mert mire az megszilárdult, addigra sajnos a tészta alja kissé megégett :( De végülis finom lett, bár lehet, hogy az alma alá a tésztára elfért volna valami szórás - pl. darált dió, kekszmorzsa vagy prézli, vagy elő lehetne sütni picit a tésztát.
csutiv
a tejfölös masszát kb mennyi időnyi sütés után teszed rá? köszi: Vera
sargak
Szia! Mégis melyiket javaslod? A szódabikarbónát, vagy a sütőport? Köszi Kriszta :-)

Hasonló Receptek

Magazin