Így tárold... a Sajtot!
A lágy sajtok egy-két hétig, a kemények három hétig is megtartják aromájuk. Legjobb, ha ezeket folpakba csomagolva vagy légmentesen záródó műanyag dobozban rakod el. A juhsajt legfeljebb egy hétig őrzi meg a szavatosságát.
...a Halat!
A friss árucikk legfeljebb egy napig áll el a hűtőben. A mélyhűtött változatok akár hetekig is tárolhatók, feltéve, ha nem olvadnak ki szállítás közben.
...a Húst!
A 4-6 fokra állított hűtőben kb. két-három napig friss marad. Ha ennél tovább szeretnéd tárolni, mindenképpen fagyaszd le, így akár hat hónapig is eltartható.
...a Joghurtot!
A dobozon feltüntetett szavatossági idő után még egy-két napig fogyasztható. Ilyenkor azonban mindig ellenőrizd, kifogástalan-e az illata! A kibontott terméket négy-öt napig használhatod fel.
...a Tojást!
A nyers tojás frissességét úgy ellenőrizheted, hogy egy pohár hideg vízbe teszed: az öreg példány a víz felszínén lebeg, míg a friss lesüllyed a fenekére. A nyers tojást tartalmazó ételeket és a majonézes saláták maradékát, az elkészítésüket követő 24 órán belül el kell fogyasztani!
...a Tésztát!
A megmaradt főtt tésztát lezárt dobozban még kb. három napig, lefagyasztva akár egy hétig is tárolhatod. A kibontott csomagolású nyers termék kb. egy évig eltartható, utána elveszíti az ízét.
...a Tejet!
Minden tejfélére igaz, hogy a felnyitása után három napon belül meg kell inni. Ne hagyd a konyhaasztalon, minél hamarabb tedd be a hűtőbe, mert nagyon gyorsan megsavanyodhat!