Elkészítés: 1. Forró vízbe áztatjuk az üvegtésztát.
2. A surimi mindkét oldalát pár másodpercig sütjük serpenyőben (halvány aranyszínűre).
3. A zöldségeket megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk.
4. Ha a tészta rugalmassá és áttetszővé vált, leszűrjük.
5. Egy rizslap mindkét oldalát víz alá tartjuk, lecsöpögtetjük, és egy tálra fektetjük (amíg megtöltjük, teljesen képlékennyé válik). A kör közepére halmozunk 1 maréknyi (a mennyiség nyolcada) tésztát, a tésztára 1 evőkanálnyi szószt öntünk, majd a répa, paprika, uborka nyolcadát elhelyezzük a tésztán. A halom közepére teszünk 1 surimit és 1 bazsalikomlevelet.
6. A tészta két oldalát szorosan egymásra hajtjuk, majd az alsó részét fel, a felső részét le hajtva tasakot képzünk.
7. Szójaszósszal és tavaszi tekercs szósszal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre