Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi tekercs

30 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: 1. Forró vízbe áztatjuk az üvegtésztát.

2. A surimi mindkét oldalát pár másodpercig sütjük serpenyőben (halvány aranyszínűre).

3. A zöldségeket megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk.

4. Ha a tészta rugalmassá és áttetszővé vált, leszűrjük.

5. Egy rizslap mindkét oldalát víz alá tartjuk, lecsöpögtetjük, és egy tálra fektetjük (amíg megtöltjük, teljesen képlékennyé válik). A kör közepére halmozunk 1 maréknyi (a mennyiség nyolcada) tésztát, a tésztára 1 evőkanálnyi szószt öntünk, majd a répa, paprika, uborka nyolcadát elhelyezzük a tésztán. A halom közepére teszünk 1 surimit és 1 bazsalikomlevelet.

6. A tészta két oldalát szorosan egymásra hajtjuk, majd az alsó részét fel, a felső részét le hajtva tasakot képzünk.

7. Szójaszósszal és tavaszi tekercs szósszal tálaljuk.

Megjegyzés

Surimi helyett lehet rákhússal is készíteni.
- Receptmuves

Ezek is érdekelhetnek