Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szüreti káposzta

Hozzávalók

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek kristálycukor
  • 2 dl száraz fehérbor (pl. olaszrizling)
  • 1 db babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • 2 dl szőlőlé
  • 25 dkg szőlő (piros és fehér vegyesen)

Elkészítés

    1.  A savanyú káposztát kétszer-háromszor átmossuk bő, hideg vízben, majd lecsepegtetjük, és felaprítjuk.
    2. Az olajat felhevítjük, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát. Rádobjuk a káposztát, megszórjuk a cukorral, és kissé karamellizáljuk. Azután felöntjük a borral, és nagy lángon addig főzzük, amíg az összes alkohol el nem párolog. Közben beletesszük a babérlevelet, és egy kevés sóval, valamint borssal ízesítjük.
    3. Ha az összes alkohol elpárolgott, a káposztához öntjük a szőlőlét, és addig főzzük tovább, amíg a zöldség megpuhul. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot egy kevés vízzel vagy szőlőlével. Végül beleforgatjuk a megmosott szőlőszemeket, és további 10 percig főzzük együtt. Tálalás előtt eltávolítjuk az ételből a babérlevelet.
Pirítósra halmozva, előételként is tálalhatod.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin