Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Színes szőlőbefőtt

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • fehér és piros szőlő
  • szegfűszeg
  • cukor
  • víz
  • pálinka vagy rum

Elkészítés

    Elkészítés: 1.) A kétféle szőlőt alaposan megmossuk, és egy kis olló segítségével leszemezzük úgy, hogy minden szemen maradjon egy kis szár, így hibátlan marad minden szőlőszem, és tartósabb lesz a befőtt. A puha, sérült szemeket tegyük félre.

    2.) A megmosott üvegeket és kupakokat öblítsük át egy kupica rummal vagy alkohollal (vagy főzzük ki őket, hogy sterilek legyenek).

    3.) Minden üveget töltsünk meg vegyesen szőlőszemekkel, de rétegezhetjük is a fehér és piros szőlőszemeket. Tegyünk a szőlőszemekre néhány szem egész szegfűszeget és 1 kanál cukrot, majd öntsük fel az üvegeket forró vízzel.

    4.) Zárjuk rájuk a fedelet, és helyezzük a befőtteket egy meleg vízzel félig megtöltött széles lábasba, majd takarék lángon forrástól számított 4-5 percig dunsztoljuk az üvegeket. Ne tovább, mert megrepednek a szőlőszemek!

    5.) Az üvegeket hagyjuk a forró vízben kihűlni, és másnap tegyük a végleges helyükre, a kamrába.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban!

Morzsálós Mirza
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin