Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvás morzsasüti

Hozzávalók

  • 26 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 20 dkg hideg vaj + a formához
  • 7 dkg porcukor
  • 8 dkg barna cukor
  • 5 dkg darált törökmogyoró
  • 8 dkg durvára aprított törökmogyoró
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 2 db közepes tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak vaníliaízű pudingpor
  • 60 dkg szilva
  • szárazbab a vaksütéshez

Elkészítés

    1. A liszt felét kézzel összedolgozzuk 12 dkg feldarabolt hideg vajjal, 1 csipet sóval, 4 dkg porcukorral és 1 ek hideg vízzel. Folpakba csomagolva a hűtőben pihentetjük 1 órát.
    2. Közben a maradék szoba-hőmérsékletű vajat apróra kockázzuk, majd összeforgatjuk a barna cukorral, 1 csipet sóval, a maradék liszttel, a kétféle mogyoróval és a fahéjjal. Az ujjainkkal morzsalékosra dolgozzuk, és betesszük a hűtőbe.
    3. Lisztezett felületen a tésztából 26 cm átmérőjű kerek lapot nyújtunk, és kibélelünk vele egy kivajazott 26 cm-es piteformát. A túllógó széleket levágjuk, az alján villával megszurkáljuk, majd a hűtőbe tesszük 15 percre. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
    4. A tésztát leterítjük sütőpapírral. A formát megtöltjük szárazbabbal, és az előmelegített sütő legalsó sínjére toljuk 20 percre.
    5. Közben a túrót krémesre keverjük a tojásokkal, a citromhéjjal, a maradék porcukorral, valamint a vaníliás cukorral és a pudingporral. A szilvát kimagozzuk.
    6. A formából a papírral együtt eltávolítjuk a babot. A tölteléket a tésztára simítjuk, majd finoman rányomkodjuk a szilvát és rászórjuk a morzsát. A süteményt változatlan hőfokon, alulról a 2. sínen készre sütjük 30-35 perc alatt.

    ISTENI ÉS EGYSZERŰ: A MORZSASÜTI - ÍGY LESZ TÖKÉLETES A CRUMBLE! >>> 

    13 ISTENI MORZSASÜTI, AMIT NEM LEHET ELRONTANI! >>> 

    MORZSÁS SÜTI, CRUMBLE - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

Az omlós tészta hozzávalóit minél rövidebb idő alatt, hideg kézzel dolgozd össze. A szárazbabot egy következő alkalommal is felhasználhatod vaksütéshez.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin