Elkészítés: A csirkemellfilét kb. 1 centi vastag szeletekre szeljük, majd közepes nagyságúra kockázzuk. Befűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint, és fél órát hűtőben állni hagyjuk.
A tojást pici sóval és pici cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tejet, sűrű masszát kell kapnunk, hasonló módon készítjük, mint a palacsintatésztát, csak sűrűbbre. Ebbe beleforgatjuk a csirkemellkockákat, és egyesével bő olajban zsemleszínűre sütjük.
Amíg sül a hús, elkészíthetjük a mázat. A mézet és a cukrot felolvasztjuk, és ha már felforrósodott, beletesszük a ketchupot.
A kisült húst lecsepegtetjük, majd a mázzal meglocsoljuk, óvatosan átforgatjuk, és szezámmaggal megszórjuk. Sült burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre