Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szépülnél? Az ázsiai alapanyagok valódi csodaszerek

default user icon
MME
Bársonyosan sima bőr és selymesen csillogó haj: az ázsiai nők évszázadok óta ugyanazokat a jól bevált praktikákat alkalmazzák a szépségápolásban. Íme, pár hatékony fortély!
Rizs

Kivonata nedvességgel tölti fel a bőrt, és serkenti annak kollagéntermelését, ami nagyon fontos a fiatalság megőrzése szempontjából. A rizsolaj a nagyon száraz bőr ideális ápolószere, mert egyfajta védőréteget képezve még a legérdesebb felületet is bársonyossá teszi. A rizstej értékes proteineket és lipideket tartalmaz, melyek segítenek megőrizni a bőr rugalmasságát.

Bambusz

Keleten a szerencse növényének tartják, de a fürdőszobaszekrénybe rejtve is boldoggá tehet minket! A bambuszkivonat ugyanis az összes fontos szépítő vitamint tartalmazza: az A-vitamin elősegíti a sejtmegújulást, a B-vitamin serkenti az anyagcserét, a C-vitamin fokozza a bőr védekezőképességét, és feszessé teszi a szöveteket, míg az E-vitamin megnyugtatja a bőrt, és csökkenti a gyulladást.

Lótuszvirág

Ázsiában ez a növény a tisztaság szimbólumának számít. A szépségiparban is szívesen használják, mert kivonata védi a sejteket a károsodástól. Nyugtató hatása miatt ideális az érzékeny bőr ápolására.

Fehér tea

Csak a teacserje legfiatalabb hajtásait használják fel az előállításához. A kíméletes feldolgozási eljárásnak köszönhetően a legtöbb értékes hatóanyag benne marad, ezért intenzívebb antioxidáns, mint a többi teaféle. A krémek adalékanyagaként fokozza a bőr önregeneráló képességét, csökkenti a ráncok mélységét, sőt, az öregségi foltokat is halványabbá teszi.

Az ázsiai konyha legtutibb alapanyagai, melyeket itthon is beszerezhetsz >>>

Ha nincs, venned kell! Wok, a kétezer éves csodaedény >>>

Így készíthetsz szusit házilag - egy mesterszakács tanácsai >>>

Ezek is érdekelhetnek