Keress receptre vagy hozzávalóra

Szalámis-gombás rakottas

Hozzávalók

  • 3 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg sampinyongomba
  • 15 dkg szalámi
  • bors
  • 1 ek liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 db húsleveskocka
  • 60 dkg konyhakész gnocchi
  • szerecsendió
  • 2 ág petrezselyem
  • 7,5 dkg sajt

Elkészítés

    1. Felforrósítjuk a vajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, falatnyi darabokra felvágott gombafejeket, és megpirítjuk azokat.
    2. Beleforgatjuk a felkockázott szalámit, megsózzuk, -borsozzuk, majd meghintjük a liszttel, és világos színűre pirítjuk azt. Felöntjük 3 dl vízzel, továbbá a tejjel, beledobjuk a leveskockát, és felforraljuk. Közepes lángon 4-5 percig főzzük a mártást.
    3. A gnocchit forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagolásán megadott utasítás szerint. Ezután leszűrjük.
    4. A gombás mártást egy kevés sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd összeforgatjuk a gnocchival és a petrezselyem lecsipkedett, finomra vágott leveleivel.Tűzálló tálba simítjuk a keveréket, megszórjuk a lereszelt sajttal, és a forró grillsütőben 5-10 percig sütjük.

     

Megjegyzés

Ennek az igazán laktató ételnek senki sem tudni ellenállni! Ráadásul gyorsan, könnyen elkészíthető és amíg sül, addig marad időd magadra, a családra.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin