Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült fagyis torta

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A cukrot beleöntjük egy közepes lábasba, hozzáadunk annyi vizet, ami épp ellepi, és sűrű sziruppá főzzük, amíg eléri a 115-120 fokot. Ezt cukormérővel meg tudjuk mérni. Mikor elérte a megfelelő hőmérsékletet, a közben félig felvert tojáshabba keverjük, tovább folytatva a habosítást. 4-5 percig habosítjuk még, hogy kellően kemény legyen.

2. A piskótalapot egy tálcára tesszük, meglocsoljuk a tetejét a rummal. Erre kúp alakban ráhalmozzuk a fagyit, majd a felvert cukorszirupos tojásfehérjével bevonjuk a fagyit jó vastagon, hogy a sütőben ne olvadjon el a fagyi. Szépen elkenjük. A maradékot habzsákba töltjük, kidíszítjük a tortát. Ez a fantáziánkra van bízva.

3. Mikor készen van a remekmű, 180 fokos sütőbe tesszük pár percre, hogy a hab külseje szépen karamellizálódjon.

Megjegyzés

Ha valakinek esetleg van konyhai lángszóró pisztolya (háztartási boltban beszerezhető és nem drága), azzal is körbe karamellizálhatja. Szebb és gyorsabb is. - tictac0000

Ezek is érdekelhetnek