Elkészítés: A birsalmát lereszeljük, és annyi vízben, amennyi ellepi kevéske cukorral puhárra főzzük. Vigyázzunk, szétfőzni nem kell! Amint megfőtt, leszűrjük, reszelt fokhagymával összekeverjük. A tojássárgáját habosra kikeverjük a citromlével és a mustárral, majd apránként csurgatjuk hozzá az olívaolajat. Amikor már szép krémes, összekeverjük a fokhagymás birsalmával.
A halhoz a lisztet összekeverjük a cayenne borssal, és megforgatjuk benne az apróhalakat. Forró olajban sütjük ki őket ropogósra – ennek érdekében mindenképp csak forró olajjal dolgozzunk, és egyszerre kis mennyiségeket süssünk, így nem hűl le az olaj, és gyorsan sül ropogósra a hal. Papírtörlőre szedjük a megsült halat, hogy a felesleges zsíradékot leitathassuk róla.
A friss sült halhoz tálaljuk a birsalmás mártogatóst – remek előétel, vagy kevés salátával remek könnyű ebéd.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre