Keress receptre vagy hozzávalóra

Spenótos-tejszínes spagetti

Hozzávalók

  • 20 dkg spagetti
  • 2 marék spenót
  • 12 db aszalt paradicsom
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 10 dkg juhtúró
  • 10 dkg trappista
  • 10 dkg cheddar
  • 10 dkg parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. Felforraljuk a vizet két csipet sóval, és roppanósra főzzük benne a tésztát.
    2. Egy serpenyőben olívaolajat öntünk, beletesszük a felaprított fokhagymát, majd a jól megmosott spenótleveleket. A tészta főzővízéből ráöntünk egy-két evőkanálnyit, és hozzáadjuk a tejszínt. Rátesszük az aszalt paradicsomot, felforraljuk, majd belerakjuk a juhtúró és a lereszelt trappista keverékét.
    3. Egy tepsibe tesszük a spagettit, ráhalmozzuk a spenótos szószt. Parmezánnal és cheddarral meghintve kínáljuk. 

Megjegyzés

Gondolnád, hogy 15 perc alatt meleg vacsora készíthető? Ez a recept annyi idő alatt készült, és ami az előnye, hogy a spagettivel a gyerekek is szívesebben megeszik a spenótot.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin