Elkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. Az aszalt barackot felaprítjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
Az olajat mélyebb edényben felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát, a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, morzsásra pirítjuk. Belekeverjük a paradicsomot, a barackot, az őrölt fűszereket, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk. Lefedve, lassú tűzön kb. 15 percig főzzük.
A tésztát a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük (al dente), leszűrjük.
A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A mártásba keverjük a petrezselymet, a mandulaforgácsot, és összeforgatjuk a tésztával. A reszelt parmezánnal megszórva azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre