Sós tallér

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál köménymag
  • 5 dl langyos víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 12,5 dkg margarin
  • 12,5 dkg zsír kidermesztve
  • 12,5 dkg trappista sajt
  • pici cukor (az élesztő kelesztéséhez)

Elkészítés

    Elkészítés: A kidermesztett zsírt és a margarint összegyúrjuk, míg puhább nem lesz, aztán habosra kikeverjük. Beletesszük a lisztet, a reszelt sajtot, a köménymagot, az 1 dl vízben felfuttattott élesztőt és a maradék vizet. Olyannak kell lennie, mint a kovász, vagy a galuskatésztától hígabb tészta. Egy éjszakát pihentetjük.

    Másnap reggel vizes kávéskanállal vagy teáskanállal szaggatjuk, ostyasütőben megsütjük. Jó étvágyat kívánok!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Eishan 1 évvel ezelőtt
Segtség.....Hol lehet ostyasütőt venni?

Hasonló Receptek

Magazin