Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás-borsós tészta

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sonka
  • 20 dkg mirelit zöldborsó
  • 2,5 dl zsírosabb főzőtejszín
  • 1 dl tej
  • 1 ek búzaliszt
  • bors

Elkészítés

    1. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
    2. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, néhányat keverünk rajta, majd hozzáöntjük a kockára vagy csíkokra vágott sonkát. Jól összepirítjuk, és majd beletesszük zöldborsó is.
    3. Néhány perc után felöntjük a tejszínt, és a liszttel csomómentesre kikevert tejjel és összeforraljuk, hogy egy sűrűbb ragut kapjunk. Fűszerezzük sóval, borssal.
    4. A tésztát a szósszal összekeverjük tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal.

    9 SZUPER HÁZIAS TÉSZTA A GRÍZESTŐL A SONKÁSIG >>> 

    14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin